Lajme

A ja vlen të investosh në prona me çmimet në rritje?

Edhe pse çmimet rriten dhe bashkë me to edhe shqetësimi për rritjen e çmimeve të ndërtimit në Tiranë, investimi në prona të paluajtshme mbetet një investim për t’u menduar seriozisht sepse mund të...

Lexo më shumë

Progeen shpk, investitor në Univers City

Projekti “Univers City” është ideuar si një kompleks rezidencial i kompletuar me çdo infrastrukturë brenda saj për t’u kompletuar si një qytezë e re shumë pranë qendrës së Tiranës.   Progeen do të...

Lexo më shumë

Inaugurimi i Shkollës 9-Vjeçare "Sherif Dervishi" në Budull, Krujë

Me rastin e Ditës së Mësuesit, ambasadori i  BE-së në Shqipëri, z. Luigi Soreca, zgjodhi të vizitojë shkollën dhe kopshtin "Sherif Dervishi" në Budull, Krujë, të rindërtuar nga UNDP Albania nëpërmjet...

Lexo më shumë

Rinovimi i shtëpisë: “Bëje vetë” apo paguaj një profesionist?

Për projekte të vogla dhe të thjeshta, “bëje vetë” mund të funksionojë. Për projekte të ndërlikuara dhe të rrezikshme, telefononi një profesionist. Ka diçka tërheqëse në idenë “Bëje Vetë” të një...

Lexo më shumë

5 Dobitë e Izolimit Akustik

Për shumë prej nesh, shtëpia jonë është vendi më i mirë për t’u larguar nga bota e jashtme dhe për t’u relaksuar. Për ata të cilët nuk jetojnë në një vend larg qytetit, ndotja akustike brenda dhe...

Lexo më shumë

4 Orientimet e Shtëpive: Veri, Jug, Lindje, Perëndim (Avantazhet dhe Disavantazhet)

Shtëpia më e bukur është ajo me orientimin më optimal për ju dhe ndikon në rehatinë, stilin e jetesës dhe komoditetin tuaj. A duhet të orientohet shtëpia juaj nga veriu, jugu, lindja apo perëndimi?...

Lexo më shumë

Pse apartamentet e reja i kanë tualetet pa dritare.

Nëse jeni duke kërkuar një shtëpi, apo keni blerë një të tillë kohët e fundit, me shumë mundësi e keni bërë këtë pyetje shpesh herë. Në pallatet e ndërtuar gjatë regjimit socialist, pothuaj të gjithë...

Lexo më shumë

Pse janë rritur çmimet e apartamenteve në Tiranë?

Sa prej nesh që kemi blerë shtëpi së fundmi apo po kërkojmë një të tillë kemi thënë me vete: Pse nuk u kujtova para 10 vitesh kur ishin të paktën 30% ose 40% më lirë? Pse çmimet e apartamenteve...

Lexo më shumë

8 Gjerat që Duhet të Konsideroni Kur Blini Një Apartament

Nëse jetoni me qira prej disa vitesh apo jeni një familje e re, me shumë mundësi jeni duke konsideruar blerjen e një shtëpie. Si një prej vendimeve me angazhim të konsiderueshëm financiar, ai kërkon...

Lexo më shumë